Catalonia: Newspapers & Broadcasting

Digital News & Newspapers Born Around the Crisis

2017

2016

 • El NacionalCat | https://www.elnacional.cat/ --- ISSN:
  January, 2016 - to date; version digital; it was born as a blog at april 4, 2015
  Type: Digital newspaper in Catalan, English and Spanish | Headquarters: Barcelona | Coverture: Catalonia
  Point of view: centre-wing, Catalanism, Liberalism | Circulation: 22.564 (2011) |
  Note: Digital newspaper founded by José Antich exdirector of La Vanguardia until 2013

2015

2015

2011

2010

2007

Digital News & Newspapers Born Around the Turn of the 21st Century

2005

2001

2000

1999

Well-Known Newspapers

 • La Vanguardia | http://www.lavanguardia.com/ --- ISSN: 1133-4835

  February 1, 1881 - to date; Also version and archive digital in pdf: open source
  Type: Daily newspaper in Catalan and Spanish | Headquarters: Barcelona | Coverture: National with Regional editions in Catalonia|
  Point of view: Centre wing, Liberalism, Monarchism. | Circulation: 233 2291? (2011) |
  more info -- Wiki in English | Wiki in Spanish
 • El Periódico de Catalunya | https://www.elperiodico.com/
  October 26, 1978 - to date; Also version and archive digital: open source | archive in pdf by subscription
  Type: Daily newspaper in Catalan and Spanish | Headquarters: Barcelona |
  Coverture: National with Regional editions in Catalonia + 3 American editions, Mexico (Spanish) and Brazil (portuguese) + 1 english edition |
  Point of view: Centre-left. Social liberalism, Progressivism, Catalanism | Circulation: 105.4791 (2011) |
  more info -- Wiki in English | Wiki in Spanish

News Magazines

Single Newspapers Electronic Archives

 • Avui (1977-2011)

  Diari d'informació general, catalanista i en català, publicat a Barcelona. Era el primer diari en llengua catalana que es publicava a Catalunya des del final de la Guerra Civil i volia dirigir-se a tots els sectors del nacionalisme català. L'edició digital del l'Avui, que començà l'1 d'abril de 1995, va convertir-lo en el primer diari amb versió electrónica a l'estat espanyol. El 31 de juliol de 2011 es va fusionar amb el diari El Punt, que l'havia absorvit, i es va convertir en l'actual diari El Punt Avui.Publicat entre 1976 i 2011.
 • El Punt Avui (2011-2016)
  Diari en català nascut el 2011 fruït de la fusió dels diaris El Punt i Avui. Editat pel grup Hermes Comunicacions i dirigit per Xevi Xirgo, incorpora la vocació local i comarcal d'El Punt i la general de l'Avui. Actualment, tant l'edició en paper com la digital ocupen els primers llocs entre els mitjans de comunicació en català. El 2014 signà amb Canal Català TV un acord per emetre continguts sota el nom d'El Punt Avui Televisió. El Punt Avui incorpora els suplements Cultura, cada divendres, procedent de l'Avui; L'Econòmic, cada dissabte, des de 2010; Presència, cada diumenge, procedent d'El Punt; Barçakids, l'últim diumenge de cada mes, des de 2012, i cada dia, El 9 Esportiu, des de 2013 (que a partir de 2014, va passar a denominar-se L'Esportiu). El diari té dues edicions: una d'àmbit nacional i una altra de comarques gironines.Publicat de 2011 fins a l'actualitat.
 • Vanguardia, Barcelona (1881- to date)
  Consulta gratuïta de tots els exemplars del diari, en PDF, des de la seva fundació (1881) fins 30 dies abans de la data actual.
 • Diari Ara 2010 -- to date
 • El Periodico de Catalunya -- Hemeroteca Histórica, 28 de octubre de 1997 -- to date
 • El Mundo deportivo
  Tots els exemplars d"aquest diari, en PDF, des de la seva fundació (1906). Permet fer cerques.
 • La Veu de Catalunya
  Digitalització completa del diari barceloní (1899-1937)

e-Hemerotecas

All Catalonia & Spain

Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.

Governmental

Text complet des del núm. 1 (desembre de 1977). Inclou el període 1931-1939 i l'exili.

Regional

Pàgina de la Generalitat de Catalunya que permet cercar simultàniament en bases de dades de premsa de diferents arxius comarcals.
Note: Problems searching in some browsers
86 títols digitalitzats de premsa local publicada entre 1882 i 1990.
De la Biblioteca Pública de Figueres. Proporciona el text complet de més de 100 capçaleres editades entre 1848 i 1977 a la comarça de l'Alt Empordà. Titulos
 
Diaris i revistes lleidatans del S. XIX i XX.
De la Universitat de Lleida. Col·lecció de premsa digitalitzada de Lleida des de principis del S. XIX. Permet la cerca per matèria, data de publicació, autor i títol. [Note. Under revision in 2022, link does not work].
Revistes i diaris publicats a Tarragona, del període comprès entre novembre de 1808 i març de 2011

Regional Single Newspapers

e-Hemerotecas Special Collections

114 revistes de premsa política clandestina catalana (sobretot dels anys 60-70) del fons documental del CEDOC. La col·lecció "Premsa Política" pertany al fons documental del CEDOC, secció de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. Aquest fons l'integren, bàsicament, publicacions clandestines de l'època franquista i concretament de la dècada dels anys 60/70. Alguns títols han estat completats amb fons de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB)
Col·lecció de publicacions periòdiques d'art i literatura, principalment catalanes del període comprès entre finals del segle XIX fins la Guerra Civil.
Revistes històriques catalanes ordenades per títol.
Revistes literàries catalanes relacionades amb el Noucentisme i les Avantguardes.
La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona disposa d´un fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendències, costura i costums, etc., que es remunten a finals de segle XIX, algunes d´elles en francès.
De l'Institut d’Estudis Catalans. Accés a tots els sumaris i al text complet quan està disponibles.
Setmanari publicat a Barcelona entre 1937 i 1980. Digitalitzat per la Biblioteca de Catalunya.

Spanish Civil War and Francoism

114 revistes de premsa política clandestina catalana (sobretot dels anys 60-70) del fons documental del CEDOC. La col·lecció "Premsa Política" pertany al fons documental del CEDOC, secció de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. Aquest fons l'integren, bàsicament, publicacions clandestines de l'època franquista i concretament de la dècada dels anys 60/70. Alguns títols han estat completats amb fons de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB)
La Fundació Nous Horitzons ha digitalitzat la col·lecció sencera de 'Treball' i 'Nous Horitzons', del Partit Socialista Unificat de Catalunya. 'Treball' va ser una de les revistes clandestines més importants publicades durant el franquisme

Catalonia: Identifying and Locating Periodicals

L’Inventari de Premsa catalana dóna notícia dels diaris i revistes catalanes que les biblioteques, arxius i altres centres de documentació han digitalitzat o microfilmat. L'objectiu és dotar les distintes entitats d'un instrument d’ajut en el seguiment dels plans de preservació de les revistes i dels diaris que custodien. L’inventari facilita la cooperació a l’hora d’obtenir còpies i estalvia la duplicitat en la digitalització d’originals; permet també un coneixement de les publicacions catalanes que es troben en hemeroteques digitals i ajuda a elaborar propostes per a l’accés obert.

Databases

Contiene noticias sobre biografías, historia y cultura de Barcelona, publicadas en los principales diarios y revistas de la ciudad. Las más antiguas son del siglo XIX.